Nieuws

May 31, 2021

Hoe te om de Juiste Pomp te kiezen?

Hoe te om de Juiste Pomp te kiezen?

 

1. Volgens de lay-out van het apparaat, de topografische voorwaarden, de waterspiegelvoorwaarden, de exploitatievoorwaarden, de vergelijking van economische plannen, enz.

 

2. Beschouw als het kiezen horizontale, verticale en andere types (de pijp, rechte hoek, veranderlijke hoek, hoek, parallel, verticaal, verticaal, duikboot, gemakkelijk-aan-verwijdert, ondergedompeld, non-blocking, Self-priming, toestel, olie-gevulde, met water gevulde temperatuur).

De horizontale pompen zijn gemakkelijk te assembleren en te demonteren, en gemakkelijk te leiden, maar zij zijn omvangrijk, duur, en vereisen een groot gebied;

De verticale pompen, in veel gevallen, wordt de drijvende kracht ondergedompeld in water, dat kan op elk ogenblik zijn begonnen, wat voor het automatische pompen of afstandsbediening geschikt is. Het is compact, heeft een klein installatiegebied, en is goedkoper.

 

3. Volgens de aard van het vloeibare middel, bepaal de schone waterpomp, de warm waterpomp, oliepomp, chemische pomp of corrosiebestendige pomp of onzuiverheidspomp, of gebruik non-blocking pomp.

De pompen in explosiegebieden worden geïnstalleerd zullen explosiebestendige motoren overeenkomstig de classificatie die van het explosiegebied gebruiken.

 

4. De hoeveelheid trilling is verdeeld in: pneumatisch, elektrisch (elektrisch is verdeeld in 220v-voltage en 380v-voltage).

 

5. Selecteer enig-zuigingspomp of dubbel-zuigingspomp volgens het stroomtarief: selecteer enig-zuigingspomp of multi-zuigingspomp, hoge snelheidspomp of pomp met lage snelheid (airconditioningspomp), en de meertrappige pomp is minder efficiënt dan pomp in één stadium, afhankelijk van het hoofd. Wanneer zowel het stadium als de meertrappige pompen kunnen worden gebruikt, zouden de enige stadiumpompen moeten worden gebruikt.

 

6. Bepaal het specifieke model van de pomp. Na het selecteren van de reeks pompen, kunt u de twee belangrijke prestatiesparameters van de lift na 5%-10% vergroten van blijven hoofd volgens het maximumstroomtarief. Bepaal het specifieke model.

Gebruik de pomp karakteristiek om de vereiste stroomwaarde op de abscis en de vereiste hoofdwaarde op de ordinaat te vinden. Van de twee waarden, trek de verticale of horizontale opstelling en aan het recht, respectievelijk. De kruising van de twee lijnen valt enkel op de karakteristiek. Deze pomp is de te kiezen pomp, maar deze ideale situatie is over het algemeen niet klein, en ontmoet gewoonlijk de volgende situaties:

 

A. Het eerste type: het kruisingspunt is boven de karakteristiek, die erop wijst dat de stroom aan de vereisten voldoet, maar het hoofd is niet genoeg. Op dit ogenblik, als de hoofden gelijkaardig zijn, of het verschil over 5% is, kan het nog worden gebruikt. Als de hoofden zeer verschillend zijn, wordt het hoofd geselecteerd groter om te zijn. Pomp. Of probeer om het verlies van de pijpleidingsweerstand te verminderen.

 

B. Het tweede type: het kruisingspunt is onder de karakteristiek, en binnen de ventilator trapezoïdale waaier van de pomp karakteristiek, wordt dit model aanvankelijk bepaald, en dan wordt de drijvende krachtdiameter gesneden volgens het hoofdverschil. Als het hoofdverschil klein is, wordt het knipsel niet uitgevoerd. Als de hoofden zeer verschillend zijn, snijd de drijvende krachtdiameter volgens vereist Q, H, volgens zijn NS en scherpe formule. Als het kruisingspunt niet binnen de waaiervormige trapezoïdale waaier valt, zou een pomp met een kleiner hoofd moeten worden geselecteerd. Wanneer het selecteren van een pomp, soms is het noodzakelijk om de vereisten van het productieproces te overwegen en verschillende vormen van karakteristieken te selecteren q-h.

 

Bijvoorbeeld, wanneer het vloeibare niveau aan een container moet worden vervoerd die een bepaald niveau van vloeibaar niveau moet handhaven, zal het stroomtarief een grote verandering hebben, en de hoofdverandering zal klein zijn. Daarom zou een pomp met een vlakke kromme h-o met deze bedoeling moeten worden gebruikt.

Bijvoorbeeld, als de olie wordt verzonden naar een buis het verwarmen oven, als de stroomverandering tijdens het werk klein is, zal de vercooksing gemakkelijk in de ovenbuis voorkomen. Om deze situatie te vermijden, wanneer het stroomtarief lichtjes wordt verlaagd, wordt de druk van de olie in de pijp zeer verhoogd, zodat de littekens die moeten worden gevormd door de hogere vloeibare druk worden gereinigd. Op dit ogenblik, zou een oliepomp met een kromme q-h met een vrij lage daling moeten worden gebruikt.

 

7. Na het model van de pomp bepaald, de pomp die aan water in het fysieke en chemische middel van de pomp gelijkaardig is of middelgrote het vervoer naar de relevante productcatalogus of de steekproef moet gaan, en controleren volgens de de prestatieslijst van het model of de prestatieskromme om te zien of valt het normale werkende punt wordt binnen de waaier. Pomp prioritair het werkgebied? Of efficiënte NPSH groter is dan (NPSH). Kan de hoogte van de meetkundeinstallatie in omgekeerde met NPSH worden gekalibreerd?

 

8. Voor vloeibare pompen met een viscositeit groter dan 20mm2/s, moet de karakteristiek van de water experimentele pomp in de prestatieskromme van de viscositeit worden omgezet, en de zuigingsprestaties moeten zorgvuldig worden berekend of worden vergeleken.

 

9. Bepaal het aantal pompen en reservetarief:

 

Normaal, slechts één pomp wordt gebruikt, omdat een grote pomp aan twee kleine pompen die tegelijkertijd (verwijzend naar hetzelfde hoofd en de stroom) werken gelijkwaardig is, de efficiency van de grote pomp is hoger dan dat van de kleine pomp, zodat is het beter om vanuit het perspectief van energie te kiezen - besparing. De grote pomp in plaats van twee kleine pompen, maar in de volgende situaties, u kan twee pompen in parallelle samenwerking overwegen: een grote stroom, één pomp kan niet deze stroom bereiken.

 

Voor grote pompen die een reservetarief vereisen van 50%, kunnen twee kleinere pompen worden veranderd om te werken. Voor twee grote pompen (een totaal van drie), voor sommige grote pompen, kan een 70%-pomp van het stroomtarief tegelijkertijd in plaats van de reservepomp worden gebruikt. Wanneer één pomp wordt gereviseerd, is de andere pomp nog de oorzaak van 70% van de productie. Voor pompen die onophoudelijk 24 uren moeten lopen, zouden drie pompen moeten worden gesteund, één lopend, en voor onderhoud.

 

laatste bedrijfsnieuws over Hoe te om de Juiste Pomp te kiezen?  0